FRANS-BELGISCHE
GASTRONO-MAGIE
Wie zijn of haar voeten onder één van onze tafels komt schuiven, mag zich verwachten aan oerdegelijke, verfijnde gerechten uit een typisch Frans-Belgisch keuken met wisselende, seizoensgebonden suggesties. Kom proeven!
RESTAURANT 
Als een spreekwoordelijke rots in de Schelde-branding trotseert ons pittoreske pand al bijna 120 jaar lang het reilen en zeilen aan de noordkant van Antwerpen-Stad. Die gezegende leeftijd gaf Bacchus dan ook lange tijd de welverdiende titel van oudste café op ‘t Eilandje.
Sinds de overname door chef-kok Michiel Daeseleire in 2020 werd de transitie naar restaurant-brasserie prompt ingezet – maar niet zonder eerbetoon aan de rijke (overwegend maritieme) voorgeschiedenis van de quartier. Wie onze deur binnenstapt, wordt meteen onthaald door vintage gezelligheid, sympathieke Franse chansons, en – uiteraard – door een mooi samengesteld, culinair geurenpalet. Wees welgekomen!
OPENINGSUREN
MAANDAG – VRIJDAG
11.00 – 14.30 uur
17.30 – 21.00 uur
ZATERDAG – ZONDAG
lunch enkel op reservatie
17.30 – 21.30 uur



ADRES

Napelsstraat 128
2000 Antwerpen
VOOR ÉÉN KEER MOGEN JE OGEN GROTER ZIJN DAN JE BUIK!



HOOR 'T EENS VAN EEN ANDER...
Heerlijk gegeten, chef Michiel zorgt voor fantastische ambiance en zet altijd iets bijzonders op tafel.
Zoals iedere keer weer lekker gegeten, geweldige sfeer, vriendelijke bediening en met zoals altijd de immer enthousiaste Michiel (de chef ) , die je welkom heet maar je vooral welkom laat voelen.
Gezellig en heel mooi gerestaureerd. De sfeer was gemoedelijk, vriendelijk en de bediening verliep erg vlot. De chef die ons kwam begroeten. En dan het eten... Tom had een caesersalad: "keizerlijk", Elie een steak: "moelleux" en ikzelf de vol-au-vent: "kiplekker". Als dessert de moelleux die smolt als boter in de mond en daarbij een heerlijk mousseje van caramel en zout. Het foodorgasm was niet ver uit de buurt. Absolute aanrader.
Een fijn restaurant waar een gemoedelijke sfeer hangt. De bediening is professioneel, vriendelijk en persoonlijk. Op de kaart mooie klassieke gerechten met een persoonlijke twist van de chef. Er worden kwalitatief goede produkten gebruikt en ook bij ons laatste bezoek werden we niet teleurgesteld. We komen hier graag terug.
Bacchus staat voor mij voor topbeleving. Een heel mooi kader met juiste muziek op achtergrond, superfijne bediening en dan nog eens lekker ook! Prijs kwaliteit top! Bedankt!
VEELGESTELDE VRAGEN
Worden er vegetarische alternatieven geserveerd?
We bieden graag voor ieders vleesvoorkeur wat wils – en dus ook als die voorkeur ‘geen vlees’ is! In dat geval, en op aanvraag, zijn creatieve culinaire alternatieven zéker mogelijk.
Welke parkeermogelijkheden zijn er in de buurt?
Betalend straatparkeren is mogelijk in onze eigen straat, die overigens doorloopt tot diep in de naburige Cadix-wijk, alsook in de omliggende straten (Entrepotkaai, Napoleonkaai, Kribbestraat, Bordeauxstraat, Londenbrug, Kattendijkdok-Oostkaai etc.). Er wordt fanatiek gecontroleerd op geldige parkeerbewijzen 🤓. Daarnaast zijn er ook nog Q-Park Godefriduskaai en Parking Rijnkaai. Kortom, die vierwieler geraak je (soms mits wat zoeken) zeker wel kwijt.
Heb ik een reservatie nodig om te komen genieten?
Reservaties zijn bij Bacchus niet verplicht, doch wel aangeraden: het kan snel druk zijn in ons gezellige etablissement.
Zijn grotere groepen ook welkom?
Natuurlijk! Voor reservaties van meer dan 8 personen, vragen we altijd om even telefonisch of via e-mail contact op te nemen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen het 100% naar zijn of haar zin heeft.
Ik wil een receptie / diner / feest organiseren bij jullie.
Prima idee, lijkt ons. Je zou trouwens niet de eerste zijn 😉. Onze deuren staan – mits tijdige afspraken – open voor privé-aangelegenheden, die we dan ook graag tot in de puntjes verzorgen. Stap 1 om zo iets op poten te zetten: via mail contact opnemen!
'Zoeken jullie nog volk?'
Terechte vraag! Wij zijn altijd op zoek naar jobstudenten of flexi’s die de horeca-handen uit de mouwen willen komen steken. Ben jij zo iemand? Wat een toeval! Meld je dan gerust aan via mail. Tot snel!
TAKEAWAY 
We get it… soms heb je gewoon geen zin om buiten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat er niet genoten kan worden! Onze Takeaway-dienst kwam er op algemeen verzoek van onze klanten en brengt la cuisine Bacchus op de meest verzorgde manier tot bij je thuis. Kom de wekelijks afwisselende gerechten of suggesties afhalen – warm op, bereid & serveer conform de meegegeven instructies – en dan is het mmmmm-tijd!
BACCHANALE TAKEAWAY
Butternut-pompoensoep / kokos / wortel / curry (prijs per liter)
€ 9
Vol-au-vent / ovengegaarde aardappelen
€ 13
Huisbereid stoofvlees / ovengegaarde aardappelen
€ 14,5
Ribbetjes / ‘Bacchus-lak’ / ovengegaarde aardappelen
€ 13
Pasta boschampignons / truffel / parmezaan / jonge spinazie
€ 13
Lasagne / mornaysaus / rundergehakt
€ 12
Moestuingroenten
€ 9
Gezouten karamelmousse / slagroom
€ 5

