FRANS-BELGISCHE
GASTRONO-MAGIE

Wie zijn of haar voeten onder één van onze tafels komt schuiven, mag zich verwachten aan oerdegelijke, verfijnde gerechten uit een typisch Frans-Belgisch keuken met wisselende, seizoensgebonden suggesties. Kom proeven!

RESTAURANT

Als een spreekwoordelijke rots in de Schelde-branding trotseert ons pittoreske pand al bijna 120 jaar lang het reilen en zeilen aan de noordkant van Antwerpen-Stad. Die gezegende leeftijd gaf Bacchus dan ook lange tijd de welverdiende titel van oudste café op t Eilandje.

Sinds de overname door chef-kok Michiel Daeseleire in 2020 werd de transitie naar restaurant-brasserie prompt ingezet – maar niet zonder eerbetoon aan de rijke (overwegend maritieme) voorgeschiedenis van de quartier. Wie onze deur binnenstapt, wordt meteen onthaald door vintage gezelligheid, sympathieke Franse chansons, en – uiteraard – door een mooi samengesteld, culinair geurenpalet. Wees welgekomen!

OPENINGSUREN

MAANDAG – VRIJDAG
11.00 – 14.30 uur
17.30 – 21.00 uur

ZATERDAG – ZONDAG
lunch enkel op reservatie
17.30 – 21.30 uur

bacchus-bar

VOOR ÉÉN KEER MOGEN JE OGEN GROTER ZIJN DAN JE BUIK!

HOOR 'T EENS VAN EEN ANDER...

VEELGESTELDE VRAGEN

We bieden graag voor ieders vleesvoorkeur wat wils – en dus ook als die voorkeur ‘geen vlees’ is! In dat geval, en op aanvraag, zijn creatieve culinaire alternatieven zéker mogelijk.

Betalend straatparkeren is mogelijk in onze eigen straat, die overigens doorloopt tot diep in de naburige Cadix-wijk, alsook in de omliggende straten (Entrepotkaai, Napoleonkaai, Kribbestraat, Bordeauxstraat, Londenbrug, Kattendijkdok-Oostkaai etc.). Er wordt fanatiek gecontroleerd op geldige parkeerbewijzen 🤓. Daarnaast zijn er ook nog Q-Park Godefriduskaai en Parking Rijnkaai. Kortom, die vierwieler geraak je (soms mits wat zoeken) zeker wel kwijt.

Reservaties zijn bij Bacchus niet verplicht, doch wel aangeraden: het kan snel druk zijn in ons gezellige etablissement.

Natuurlijk! Voor reservaties van meer dan 8 personen, vragen we altijd om even telefonisch of via e-mail contact op te nemen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen het 100% naar zijn of haar zin heeft.

Prima idee, lijkt ons. Je zou trouwens niet de eerste zijn 😉. Onze deuren staan – mits tijdige afspraken – open voor privé-aangelegenheden, die we dan ook graag tot in de puntjes verzorgen. Stap 1 om zo iets op poten te zetten: via mail contact opnemen!

Terechte vraag! Wij zijn altijd op zoek naar jobstudenten of flexi’s die de horeca-handen uit de mouwen willen komen steken. Ben jij zo iemand? Wat een toeval! Meld je dan gerust aan via mail. Tot snel!

TAKEAWAY

We get it… soms heb je gewoon geen zin om buiten te komen. Dat wil echter niet zeggen dat er niet genoten kan worden! Onze Takeaway-dienst kwam er op algemeen verzoek van onze klanten en brengt la cuisine Bacchus op de meest verzorgde manier tot bij je thuis. Kom de wekelijks afwisselende gerechten of suggesties afhalen – warm op, bereid & serveer conform de meegegeven instructies – en dan is het mmmmm-tijd!

BACCHANALE TAKEAWAY

Butternut-pompoensoep / kokos / wortel / curry (prijs per liter)

€ 9

Vol-au-vent / ovengegaarde aardappelen

€ 13

Huisbereid stoofvlees / ovengegaarde aardappelen

€ 14,5

Ribbetjes / ‘Bacchus-lak’ / ovengegaarde aardappelen

€ 13

Pasta boschampignons / truffel / parmezaan / jonge spinazie

€ 13

Lasagne / mornaysaus / rundergehakt

€ 12

Moestuingroenten

€ 9

Gezouten karamelmousse / slagroom

€ 5

AFHAALMOMENT

elke maandag
16.00 – 19.00 uur

AFHAALLOCATIE

Noorderlaan 79
2030 Antwerpen

+32 3 345 86 55
takeaway@bacchusantwerpen.be